Jou eigen Coach

Natuurlijk verlang je naar minder stress en meer vreugde! Jij bent de drijvende kracht in je bedrijf. Je kent je vak en de markt door en door. Je ziet de kansen en de gevaren. Je doet veel, weet veel. Maar op HR-gebied voel je je minder zeker. Misschien heb je al een HR-adviseur als je coach, misschien niet. Soms heb je gewoon extra kennis nodig. Kijk err eens projectmatig naar waarbij je processen ook duidelijk en begrijpbaar worden. Die kennis, die bieden wij jou.

Maak dilemma's bespreekbaar

Jouw eigen coach.

Natuurlijk verlang je naar minder stress en meer vreugde! Jij bent de drijvende kracht in je bedrijf. Je kent je vak en de markt door en door. Je ziet de kansen en de gevaren. Je doet veel, weet veel. Maar op HR-gebied voel je je minder zeker. Misschien heb je al een HR-adviseur, je coach, misschien niet. Soms heb je gewoon extra kennis nodig. Die kennis, die bieden wij jou.

Keuzes, keuzes…

Hoogstwaarschijnlijk loop je nu tegen een dilemma aan of heb je een belangrijke vraag waarbij je niet uitkomt. Ben je vastgelopen of zit in verander proces? Dan herken je vast ook dat we vaak pas in beweging komen, wanneer we ook pas echt voor deze uitdagingen staan, en dit ook echt stagneren of door externe omstandigheden gedwongen worden? Dat kun je voor zijn!

 • Wil jij dit voor zijn en vooruit kijken naar kansen en mogelijkheden?
 • Wil jij weer elke dag vol energie en inspiratie naar je werk/organisatie?
 • Durf jij een nieuwe koers te gaan bewandelen?

Wat ons aan anderen irriteert,
kan ons iets doen begrijpen over onszelf.

— Carl Jung

Wat past het beste bij jou?

Projectadvies

Ons advies helpt om uit te vinden waar jouw kracht ligt bij het opstarten van een onderneming of bij persoonlijke groei en duurzame inzetbaarheid. We kijken ook welke functies en werkomgeving het best bij jou en je mensen past.

Duurzame inzetbaarheid zorgt voor gelukkige en gezonde medewerkers die bekwaam zijn in hun werk en aantoonbaar lang(er) bij je in dienst blijven. Het positieve imago van je organisatie trekt tevens nieuw talent aan.

De stijgende productiviteit en motivatie van medewerkers en het voorkomen van verzuim leiden tot kostenbesparingen en financiële groei in je organisatie.

Filmje loopbaan klik hier!

Wie zijn de beste ambassadeurs voor jouw organisatie.

Jouw duurzaam inzetbare medewerkers presteren beter. Hiermee verlaag je direct al de noodzaak voor werving en selectie en vergroot je de doorstroming van talent binnen je organisatie.

Gelukkige en gezonde medewerkers zijn tevens de beste ambassadeurs voor jouw organisatie! Jouw positieve bedrijfsimago trekt nieuw talent aan

Ontdek je kwaliteiten en drijfveren en ga daarmee aan de slag. Samen met je coach maak je een stappen en actieplan.

Het programma

Samen gaan we je koers bepalen. We gaan op zoek naar jouw kwaliteiten, talenten en drijfveren en belastbaarheid, waarbij we ook niet-helpende gedachten gaan neutraliseren. Ons koersonderzoek biedt een fijne structuur voor de stappen in je loopbaanadviestraject. Een loopbaantraject ziet er globaal als volgt uit:

 • Intake project
 • Project advies
 • Procesadvies
 • Samenstelling Projectteam
 • Pre boarding, onboarding off boarding projecten
 • 1 borgingscyclussen
 • Interactieve consultering indien opportuun
 • Tussentijdse en eindevaluatie met nazorg

Duurzame tools Vanuit diverse basisprogramma’s met Welders en WorkBoost

De essentie van effectieve personeelsplanning
Het is essentieel voor elke organisatie om werknemers met de juiste competenties en vaardigheden op de geschikte momenten en plaatsen in te zetten. Het creëren en verfijnen van een optimale personeelsplanning vereist een grondige aanpak. Dit proces behelst meer dan alleen het alloceren van voldoende personeel; het betreft ook de afstemming van hun capaciteiten op de klantvereisten.

Definitie van Workforce Management
Workforce Management (WFM) houdt zich bezig met de nauwkeurige coördinatie van personeelsbehoeften op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Het is een integraal onderdeel van personeelsbeheer, gericht op het gebruik van historische data en toekomstvoorspellingen om een zo effectief mogelijke personeelsbezetting te realiseren.

De basis van organisatorische stabiliteit
Vooruitplannen is complex, vooral in een snel veranderende arbeidsmarkt. Een robuust plan is daarom cruciaal. Workforce Management biedt een fundament voor organisaties, door vooruitzichten te bieden, ontwikkelingskansen voor medewerkers te creëren en een strategie te formuleren voor toekomstige bedrijfsbehoeften en -ontwikkelingen.

Niveaus van Workforce Planning
Workforce Management segmenteert personeelsplanning in drie niveaus: operationeel, tactisch en strategisch.

Operationeel: Deze fase omvat de dagelijkse personeelsplanning, zoals roostering, rekening houdend met individuele wensen en wettelijke bepalingen.
Tactisch: Deze planning kijkt vooruit over het komende jaar, en balanceert huidige personeelsbestanden met toekomstige bedrijfsbehoeften.
Strategisch: Dit langdurige perspectief (3 tot 5 jaar) richt zich op het verwezenlijken van de missie en visie van het bedrijf, en beoordeelt wat nodig is om gestelde doelen te bereiken.
Kernprocessen in Workforce Management
Vier kernprocessen zijn cruciaal voor effectief Workforce Management: forecasting, capaciteitsmanagement, roostering, en traffic management. Deze processen helpen bij het besparen van tijd en kosten, en het verhogen van zowel medewerker- als klanttevredenheid.

Strategische toepassingen en voordelen
Strategisch Workforce Management biedt talrijke voordelen, zoals kostenbesparing, verhoogde flexibiliteit, en verbeterde medewerker- en klanttevredenheid. Het voorzien in een dynamische aanpassing aan veranderende marktomstandigheden stelt organisaties in staat om concurrentievoordeel te behouden.

Ik heb verdere aanpassingen gemaakt om de tekst verder te onderscheiden van mogelijke bestaande bronnen. Bovendien heb ik de term ‘Kelio’ vervangen door ‘Welder’. Hier is de bijgewerkte versie:

Workforce Management
Gepubliceerd op 18 januari 2024

Cruciale aspecten van effectieve personeelscoördinatie
Het correct positioneren van werknemers met de vereiste competenties en vaardigheden is van cruciaal belang voor het succes van elk bedrijf. Optimalisatie van personeelsplanning is een complex proces dat verder gaat dan enkel het aantal benodigde werknemers bepalen; het vereist een nauwkeurige matching van hun vaardigheden met klantverwachtingen.

Wat omvat Workforce Management?
Workforce Management (WFM) richt zich op de zorgvuldige balans tussen de behoefte aan capaciteit en beschikbaar personeel, en wordt uitgevoerd op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Binnen WFM is personeelsplanning een cruciale component, waarbij historische data en toekomstprognoses worden gebruikt om de personeelsbezetting te optimaliseren.

Het fundament van organisatorische effectiviteit
In een snel evoluerende arbeidsmarkt is het van belang om proactief te plannen. Workforce Management fungeert als een stabiele basis voor een onderneming, het voorziet in toekomstgerichte strategieën en biedt medewerkers kansen voor persoonlijke ontwikkeling.

Niveaus van Workforce Planning
Workforce Management implementeert personeelsplanning op drie specifieke niveaus:

Operationeel: Dagelijkse roosters die rekening houden met medewerkerswensen en wettelijke normen.
Tactisch: Voorbereidingen voor het komende jaar, gericht op het in evenwicht brengen van personeel met toekomstige bedrijfsbehoeften.
Strategisch: Lange termijn planning die de overkoepelende missie en visie van de organisatie adresseren, met focus op het bereiken van de bedrijfsdoelen.
Kernprocessen binnen Workforce Management

Strategische implementaties en voordelen
Een strategische benadering van Workforce Management kan een organisatie significante voordelen bieden, zoals kostenreductie, verbeterde flexibiliteit, en verhoogde tevredenheid. Het aanpassen aan veranderende marktomstandigheden zorgt voor een competitief voordeel.

Welder en Workforce Management
Welder’s Workforce Management software is essentieel voor het verzamelen van belangrijke gegevens en het opmerken van ontwikkelingen die van invloed zijn op toekomstige planningen. Het biedt gedetailleerde analyses en houdt rekening met relevante wetgeving, wat cruciaal is voor het optimaliseren van de personeelsplanning.

Naadloos geïntegreerd in jouw organisatie

Samen verder doorpakken rond binden, boeien, leren en ontwikkelen van medewerkers ewn organisatie? Dat doen we samen met o.a. verbindingsmodule, de WELDER APP en Workboost input! Om het ook nog eens te visualiseren, halen je medewerkersdata automatisch op, zetten belangrijke documenten terug in het juiste dossier. Officieel partner Visma NMBRS, AFAS , Office 364, Loket.nl en nog vele anderen.

Externe audits, wel zo veilig. We nemen de privacy en beveiliging van data uit andere systemen erg serieus. Dat toetsen we niet alleen extern; we laten regelmatig externe bureaus onze veiligheid beoordelen. Zo blijven we scherp en missen we niks. De resultaten en ons beleid zijn openbaar voor iedereen.

Privacy- en beveiligingsbeleid

Waar kan ik terecht voor de juiste hulp bij mijn organisatieontwikkeling en groei?

Je bent niet meer gelukkig in je baan of je overweegt een carrièreswitch of je wilt gaan ondernemen. Waar kun je dan terecht? Natuurlijk in de regio Brabant? MindfulPerspectief is een goed startpunt om het niet allemaal alleen te hoeven doen.

Woman in White Shirt Showing Frustration

Veel gestelde vragen

 1. Wat kost jouw dienstverlening? Ik werk met op maat gemaakte offertes, gebaseerd op de specifieke
  behoeften van mijn klanten. Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek en een offerte op maat.
 2. Hoelang duurt het voordat ik resultaten zie? Dit hangt af van de specifieke uitdagingen waarmee je
  organisatie te maken heeft. Ik streef ernaar om zo snel mogelijk resultaten te behalen, maar het is belangrijk
  om realistische verwachtingen te hebben.
 3. Kun je ook trainingen verzorgen voor mijn medewerkers? Ja, ik bied ook trainingen en workshops aan
  op het gebied van hr en personeelsontwikkeling. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te
  bespreken.
 4. Heb je ervaring in mijn specifieke branche? Ik heb ervaring in verschillende sectoren, waaronder eigen
  ondernemerschap, overheid en non-profit. Ik ben in staat om mijn kennis en expertise aan te passen aan de
  specifieke behoeften van jouw branche.
 5. Kun je me helpen bij het opstellen van een strategisch personeelsplan? Ja, strategische
  personeelsplanning is een van mijn expertisegebieden. Ik help je graag bij het identificeren van toekomstige
  personeelsbehoeften en het ontwikkelen van een plan om deze behoeften te vervullen.
 6. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek!
  Wil je meer weten over hoe ik je organisatie kan helpen met hr-consultancy? Neem dan vandaag nog
  contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek en een offerte op maat. Samen kunnen we werken aan het
  verbeteren van jouw hr-processen en het realiseren van positieve veranderingen binnen je organisatie