Coaching, hoe dan? Effectief is het zeker!

Waarom coaching? Effectief verschil? Er is een enorme wildgroei als het op coaches aankomt. Coaching is geen beschermd beroep en dus kan iedereen zich een coach noemen. Dit is dan…


Waarom coaching? Effectief verschil?

Er is een enorme wildgroei als het op coaches aankomt. Coaching is geen beschermd beroep en dus kan iedereen zich een coach noemen. Dit is dan ook iets om rekening mee te houden in je zoektocht naar een goede coach die ook het effectief verschil maakt, want coaching kan zeker een positieve bijdrage leveren aan een gezond, gelukkig en gebalanceerd leven en carrière. Bij ons staat Coaching voor leiders, jij bent immers de leider van jezelf! Ik geef je hier een aantal redenen waarom coaching door een van onze top coaches een goede optie zou kúnnen zijn:

Introductie tot filosofische meditatie

De grondhouding van onze coaching is dat alles en iedereen al OK is, dus ook jij!

 En dat we van daaruit wel weer manieren vinden om invulling te geven aan leven en werk. Dat is niet alleen veel prettiger. Deze fundamentele shift maakt verandering makkelijker. De coachee (dat ben jij), bent waarschijnlijk mede bij ons gekomen omdat je niet of onvoldoende deze grondhouding van OK zijn hebt.

Je krijgt helder wat je precies wilt in je leven

Het komt vaker voor dan je misschien denkt, maar er zijn heel veel mensen die ook op een bepaald punt in hun leven tegen een soort plafond aanlopen en niet meer weten waar ze nou eigenlijk op weg naartoe zijn. Mensen die ook twijfels hebben over allerlei aspecten in hun Carrière en of leven en niet meer in contact staan met wat ze diep van binnen willen.
Waar leef je voor?
Waar verlang je naar?
En de belangrijkste vraag is: wat staat er in je weg om dit leven te leiden, te creëren?

Door samen met een coach te onderzoeken en hieraan te werken krijg je precies helder wat je wilt in het leven en werk je aan de realisatie van dit leven.

Een steuntje in de rug

Verandering is een van de pittigste klussen die er bestaan. Gedrag afleren wat je jaren, dag in dag uit hebt toegepast, is nou eenmaal lastig. Gedragsverandering kost tijd en er zullen momenten zijn dat je denkt: “het zal wel”. Voor die momenten is je coach er. Hij zal jouw supporter zijn en zorgen dat je ‘stick to the plan’.

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen keuzes, maar door het besef dat je een coach hebt die ook wil dat het goed met je gaat, kun je je – zeker in het begin- een stuk sterker voelen om ook daadwerkelijk de veranderingen vol te houden. Wij zeggen daarom niet voor niets, ‘soms mag je wat hulp krijgen om die berg te verzetten’! Een steuntje in de rug krijgen voelt al meteen als verlichting.

Creëer een winnersmentaliteit

We willen niemand tegen de borst stoten, maar veel mensen blijven langer dan hen lief is, in slachtofferschap hangen. En vanuit deze positie zul je je altijd slap, zwak en klein blijven voelen. Maar je bent niet meer klein, je bent volwassen en jij hebt alles in handen om de regie naar je toe te trekken. Door te gaan werken met een coach, creëer je een echte winnersmentaliteit. Je leert krachtige keuzes te maken, je verantwoordelijk te voelen en om te gaan met verlies en tegenslagen. Je zult jezelf eeuwig dankbaar zijn wanneer je deze investering doet. Je komt in contact met jouw diepste kracht en voelt je in-control. Maak daarom gebruik van een top coach.

Meer info

Coaching is een goed idee wanneer je in je kracht wilt gaan staan en de mogelijkheden wilt ontdekken over hoe jij precies het leven kunt creëren waar je zo naar verlangt. TOP Coaching brengt je van een slachtofferpositie naar een ware winnaar. Een winnaar is iemand die krachtig durft te zijn en daarnaast ‘verlies’ goed kan incasseren. Are you ready to do the work?

Alexander van Hedel, Carrière en Levenscoach kan je persoonlijk hierin ondersteunen en trainen. Geïnteresseerd geraakt?
Klik dan HIER vul het formulier in en Alexander zal spoedig met je in contact komen. Je kunt vrijblijvend je vraag stellen en Alexander zal je indien gewenst advies geven. Hij zal je zeker gaan inspireren.

Vergelijkbare berichten