Wat-doet-een-loopbaancoach

Wat doet een loopbaancoach?

Weet jij wat een loopbaancoach doet?

Een loopbaancoach helpt je bij het vinden van een passende baan. Het kan soms lastig zijn om erachter te komen wat je nou echt gelukkig maakt en waar jij jezelf verder in wilt ontwikkelen. Als er vragen in je opkomen zoals: Wat voor werk past bij mij? Wat wil ik later worden? Of: kan ik een carrièreswitch maken? Dan kan een loopbaancoach zomaar de oplossing zijn. Als je een ervaren loopbaancoach of adviseur inschakelt kan het je net dat steuntje in de rug geven waar je naar op zoek bent. 

Als je een loopbaancoach inschakelt moet je in je achterhoofd houden dat de coach in principe geen baan voor je zoekt, want in beginsel doe je dit zelf. Deze coach of adviseur geeft je natuurlijk wel tips en advies en zet je op een bepaalde manier aan het denken. Ook krijg je verschillende soorten opdrachten die erg uitlopend zijn. Deze opdrachten gaan bijvoorbeeld over het verleden: Hoe was jij als kind? Wat vond je toen belangrijk? Of waar hechte jij als kind veel waarde aan? Maar deze opdrachten kunnen ook gaan over de toekomst: Wat wil je bereikt hebben voor je met pensioen bent? Hoe wil je dat mensen jou in de toekomst zien? Of hoe wil je herinnerd worden? Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die je van een loopbaancoach kan krijgen. 

Loopbaanadvies

Voor iedereen is het loopbaantraject verschillend, de een loopt er makkelijker doorheen dan de ander en voor sommige mensen kan het erg emotioneel zijn of persoonlijk. Hoewel dit zo verschilt zijn er altijd een aantal vragen die centraal staan: Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik? Als je op deze vragen antwoord kan geven zal het traject een stuk makkelijker voor je zijn.  

Waarom een loopbaancoach?

Er zijn verschillende redenen waarom je een loopbaancoach in kan schakelen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Je bent bijna klaar met je studie en je weet niet welke richting je op wilt.
  • Je haalt geen voldoening uit je baan en je wilt iets compleet anders gaan doen.
  • Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging.
  • Je wilt je passie achterna en bent benieuwd of je dit kan toepassen in je werk.
  • Je huidige baan levert je veel, stress, onzekerheid of negativiteiten je weet niet hoe je hiermee om kan gaan.

Wat is het verschil tussen een loopbaanadviseur en een loopbaancoach? Er is eigenlijk geen verschil tussen een loopbaanadviseur en loopbaancoach. De ene term legt het accent op de begeleiding en de ander legt het accent op de resultaten van het proces. Een loopbaancoach is dus een adviseur en andersom.

Loopbaancoach prijs

De kosten voor een programma van Mindful Perspectief zijn uiteenlopend . De een kan bijvoorbeeld klaar zijn na een programma van tien gesprekken terwijl de ander twintig gesprekken nodig heeft. Om deze reden is het lastig in te schatten wat de kosten zullen zijn voor het volledige traject. Ook is het zo dat er verschillende benodigdheden nodig zijn voor een programma op maat. Om toch een goede inschatting te maken kun je het best contact opnemen voor een vrijblijvend intakegesprek.  

Loopbaancoach bij jou in de buurt

Herken jij jezelf in een van de bovenstaande vragen of ben jij benieuwd naar het programma van Mindful Perspectief? Neem dan gerust contact met mij op voor een gratis intake gesprek. 

Vergelijkbare berichten