Wat-doet-een-loopbaancoach

Wat doet een loopbaancoach?

Weet jij wat een loopbaancoach doet?

Een loopbaancoach kan je helpen bij het vinden van een geschikte baan. Soms kan het moeilijk zijn om te ontdekken waar je echt gelukkig van wordt en waar je jezelf verder in wilt ontwikkelen. Als je vragen hebt zoals: Welk werk past bij mij? Wat wil ik later worden? Of kan ik van carrière veranderen? Dan kan een loopbaancoach de oplossing zijn. Door een ervaren loopbaancoach of adviseur in te schakelen, kun je het steuntje in de rug krijgen waar je naar op zoek bent. Het is belangrijk om te onthouden dat de loopbaancoach in principe geen baan voor je heeft maar samen met jouw werkt naar juist die baan die bij je past, hoe je solliciteert en hoe je het gesprek aan gaat. Deze coach of adviseur geeft je de juiste tools en tips.

Je krijgt ook verschillende soorten leuke en inspirerende opdrachten, variërend van vragen over het verleden: Hoe was je als kind? Wat vond je toen belangrijk? Of waar hechtte je als kind veel waarde aan? Tot vragen over de toekomst: Wat wil je bereiken voordat je met pensioen gaat? Hoe wil je dat mensen jou in de toekomst zien? Of hoe wil je herinnerd worden? Dit zijn een paar voorbeelden van vragen die je van een loopbaancoach kunt verwachten.

Loopbaanadvies

Voor iedereen is het loopbaantraject verschillend, de een loopt er makkelijker doorheen dan de ander en voor sommige mensen kan het erg emotioneel zijn of persoonlijk. Hoewel dit zo verschilt zijn er altijd een aantal vragen die centraal staan: Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik? Als je op deze vragen antwoord kan geven zal het traject een stuk makkelijker voor je worden.  

Waarom een loopbaancoach?

Er zijn verschillende redenen waarom je een loopbaancoach in kan schakelen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Je bent bijna klaar met je studie en je weet niet welke richting je op wilt.
  • Je haalt geen voldoening uit je baan en je wilt iets compleet anders gaan doen.
  • Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging.
  • Je wilt je passie achterna en bent benieuwd of je dit kan toepassen in je werk.
  • Je huidige baan levert je veel, stress, onzekerheid of negativiteiten je weet niet hoe je hiermee om kan gaan.

Wat is het verschil tussen een loopbaanadviseur en een loopbaancoach? Er is eigenlijk geen verschil tussen een loopbaanadviseur en loopbaancoach. De ene term legt het accent op de begeleiding en de ander legt het accent op de resultaten van het proces. Een loopbaancoach is dus een adviseur en andersom.

Loopbaancoach prijs

De kosten voor een programma van Mindful Perspectief zijn uiteenlopend . De een kan bijvoorbeeld klaar zijn na een programma van tien gesprekken terwijl de ander twintig gesprekken nodig heeft. Om deze reden is het lastig in te schatten wat de kosten zullen zijn voor het volledige traject. Ook is het zo dat er verschillende benodigdheden nodig zijn voor een programma op maat. Om toch een goede inschatting te maken kun je het best contact opnemen voor een gratis Adviesgesprek. Geheel vrijblijvend.  

Loopbaancoach bij jou in de buurt

Waar vindt ik die loopbaanadviseur? Kom met ons in contact of kijk even hier!
Schrijf je hier in voor je Gratis adviesgesprek. Wij nemen dan zo spoedig mnogelijk contact met je op.

Vergelijkbare berichten