1 Wereldreis in een carrière.

Help! Introvert / Extravert! Net als veel topsporters ben ook ik helemaal de weg kwijt geraakt!  Altijd beter, sneller, verder en dan….! Dit wordt een expeditie, een wereldreis naar een…


Help! Introvert / Extravert! Net als veel topsporters ben ook ik helemaal de weg kwijt geraakt!  Altijd beter, sneller, verder en dan….! Dit wordt een expeditie, een wereldreis naar een doelstelling in je carrière.

Mijn geest lukt het niet meer om verder te denken en te creëren.

Enkele jaren geleden kwam dit bij mij op.  Herken jij jezelf en hoe los je het op? Het is een vraag aan dat stemmetje in mijn hoofd, maar dat het niet naar buiten brengt.  Tegen wie mag ik het eigenlijk vertellen, wie zit er op mij te wachten, ben ik  aan het falen?

Inmiddels weet ik dat het belangrijke vragen zijn waar ook andere professionals en misschien ook jij ermee lopen. Je bent toch de belangrijkste persoon van jezelf en ook jij mag daarbij hulp vragen en krijgen.  Misschien dat mijn verhaal je verder kan helpen, ik ben super geïnteresseerd in jouw vraag of dilemma. Even lekker sparren om verder te mogen gaan.

Mijn wereldreis.

Als puberaal jongetje liep ik eigenlijk al vast, opstandig, grensverleggend, maar altijd gedreven en zeer actief in de weer, alleen en met anderen in mijn carrière.

Hoewel ik redelijk introvert was vond ik aandacht toch ook wel weer heel fijn. Het was aandacht om zelf geïnspireerd te raken, nieuwe ideeën ontdekken en verder gaan. Op naar het volgende avontuur. Het bracht me wel altijd waar ik heen wilde en alles lukte eigenlijk ook wel, maar wat is er veranderd?

Ik werd ouder, verantwoordelijker, ik begon met iedereen rekening te houden. Verhalen van anderen inspireerde mij enorm en voelde hun trots ervan afspringen (trouwens dat is nog steeds zo). Ik kreeg daar ook altijd veel energie van. Dat maakte mij trots en ik werd er ook inspiratievol van. Helaas belemmerde me  de laatste jaren iets om die energie weer opnieuw te krijgen. Vreemd? Ik voelde me zelfs bij die gedachten zwakker worden, heb ik iets gemist in het leven? Als dat zo is, wat kan ik daar aan doen?

Eigenlijk heb ik een heel mooi fijn leven, toch miste ik de laatste jaren die passie in mijn carrière, die bevlogenheid. Waar ik vroeger veel energie van kreeg in mijn leven en carrière voelde ik het niet meer zo.  De extreemste dingen die ik bereikte bv bij het Korps Mariniers met extreme trainingen, werken bij en met specialistische eenheden waarbij focus en doorzettingsvermogen letterlijk van levensbelang waren en toch steeds topsport kunnen bedrijven, miste ik plots de drive. Mijn geborgen leventje  (letterlijk huisje, boompje, beestje) wat zo goed en veilig voelde was niet meer zo geborgen. Waar was nu mijn commitment? Mijn spelregels waar ik juist mee door kon blijven gaan. Waarbij mijn batterij altijd op groen stond.  Ik ging me opnieuw uitdagen tot nieuwe extreme dingen.

Met mijn buddy’s ging ik met regelmaat de bergen in. We hielden van klassiek alpinisme en ultra-afstanden rennen op de hoogste bergen. Maar ik vond mijn drive niet terug. Ik ging zelfs naar Nepal om op het dak van de wereld’ de Mount Everest’  om deel te nemen aan een professionele internationale  race, een van de 7 extreemste uitdagingen in de wereld op het gebied van hardlopen.  Na een pittige lange voorbereiding startte de zware expeditie trektocht naar de start van deze marathon. Ik leerde er iets moois uit en vond mijn inspiratie weer terug. Niet mijn ‘doel, maar ‘de weg naar mijn doel’  brachten mij de inzichten waar ik al die jaren naar op zoek was. Het antwoord lag niet in ‘hard werken, tot het uiterste gaan of zelfs de hele wereld afreizen. Het antwoord lag in het ondernemen. Het antwoord zat diep in mij dat ik het bijna niet terugvond.

Het antwoord was simpel. Juist in het ‘Hier en Nu. Ik was afgedwaald van mijn eigen commitment, mijn eigen spelregels in mijn carrière en leven. Mijn spelregels zijn eigenlijk de WHY van de golden cirkel. Door mijn WHY weer opnieuw te formuleren werd ik weer trouw aan mijn eigen kernwaarden ‘Commitment, Discipline, Leiderschap. Maar het kostte wel bijna mijn leven daar in Nepal. Mijn bijna-doodervaring maakte me wakker. Dat was mijn ’trickerknop’ van ‘mogen leven, die opnieuw is geactiveerd.

Iedereen is verschillend, of je nu een introverte persoon bent, dan haal je energie uit jezelf en de tijd die je ook alleen doorbrengt in je carrière en dagelijks leven. Wanneer je de extraverte persoon bent dan is dit juist andersom. Beiden zijn uniek en heel mooi maar ook krachtig. Iedereen heeft van beiden wel wat en gebruikt dit nog te vaak onbewust. Dit betekent dat je aan beide activiteiten (tijd met anderen of alleen doorbrengt) plezier kan beleven, maar waar je daadwerkelijk energie van krijgt kan en mag daarom ook verschillen. Daarnaast kan je jezelf te rusten leggen, relaxen. Maar ook inspanning kan er juist voor zorgen dat je je energieker voelt. Beide oplaadmogelijkheden kunnen op verschillende manieren helpen. Ontdek welke doelstellingen en bron van energie goed bij jou als individu past, hieronder krijg je alvast enkele inspiratietips cadeau. Zo kan je fris opladen voor nieuwe positieve energie. Wat betekent dit als ondernemer voor je klant. Hoe bereik jij ze of eigenlijk hoe neem jij je klanten mee op reis in de huidige tijd? Dit kan al eenvoudig online.

Was het een herkenbare reis voor je? Jouw reis en dilemma wil je nu ongetwijfeld ook delen. Maar hoe dan?

  • Schrijf je in voor een gesprek, sparringssessie of misschien voor een van onze workshop of trainingen bij MindfulPerspectief. Je raakt geïnspireerd en ervaart hoe handig jij jouw reis super kunt maken. Het begint altijd met een eerste start… daarover vertel ik je heel graag meer.
  • Alexander van Hedel, carrière en ondernemerscoach kan je persoonlijk hierin inspireren, ondersteunen en trainen.

Geïnteresseerd geraakt?
Klik dan 
HIER vul het formulier in en Alexander zal spoedig met je in contact komen. Je kunt vrijblijvend je vraag stellen en Alexander zul je indien gewenst, advies geven. Hij zal je zeker gaan inspireren.

Vergelijkbare berichten