/ / Nummer 1! Werkvloer geluksmomenten werken echt!

Nummer 1! Werkvloer geluksmomenten werken echt!

Werkvloer geluksmomenten Geluk op het werk is hot, voorkomt tijdig uitval en geeft inspiratie. ‘ReRamp your business,’ het boek dat Bart De Bondt schreef over het belang van geluk op…


Werkvloer geluksmomenten

Geluk op het werk is hot, voorkomt tijdig uitval en geeft inspiratie. ‘ReRamp your business,’ het boek dat Bart De Bondt schreef over het belang van geluk op de werkvloer en hoe je het kunt bereiken, ging in één jaar tijd 40.000 keer over de toonbank in België en Nederland. Een gevolg van de crisis, volgens De Bondt. “Sindsdien is er openheid gegroeid voor een meer duurzame aanpak in het bedrijfsleven en daar horen ook gelukkige werknemers juist bij’. Ga talenten binden.

De decennialange focus op productiviteit en procesoptimalisatie heeft alleen maar burn-outs en bore-outs opgeleverd lijkt het. Generatie Y en zeker generatie Z verwachten iets anders. Ze komen uit hun bed om hard te werken, maar ook om gelukkig te zijn op het werk”.

Daar komt bij dat intussen ruimschoots is bewezen dat geluk op de werkvloer een hefboom is voor de prestaties en winst. Uit een studie met een vooruitzicht van Berkeley en Londen Business School blijkt dat gelukkige werknemers 2 keer zo weinig ziek worden en 6 keer zo weinig afwezig zijn. Ze zijn ook beduidend meer loyaal, productief en creatief.

“Medewerkers die zich goed in hun vel voelen, maken minder fouten, zijn creatiever en leveren hogere kwaliteit en dus meer winst. Ze hebben ook betere en duurzame contacten met klanten,” concludeerde ook Leo Bormans, die voor The World Book of Happiness honderd experts interviewde.

En er is meer. “Als mensen met een juist energiemanagement, focus en ambitie werken, zijn ze minder geneigd het bedrijf te verlate, is Alexander van Mindful Perspectief van overtuigd. Bovendien zijn deze groep werknemers de gedroomde ambassadeurs voor je organisatie: goed voor je imago, waardoor je aantrekkelijker bent voor potentiële medewerkers.”
Wil je meer weten of deelnemen aan een traject of sessie bij Mindful Perspectief?

Alexander van Hedel, carrière en ondernemerscoach en zijn team kan je persoonlijk hierin verder inspireren, ondersteunen en begeleiden.
Klik dan HIER vul het formulier in en Alexander zal spoedig met je in contact komen. Je kunt vrijblijvend je vraag stellen en Alexander zul je indien gewenst, advies geven. Hij zal je zeker gaan inspireren.

Similar Posts