Geluksmomentjes herkennen werkt echt!

De geluksmomenten op je werkvloer! Natuurlijk klinkt het logisch. Helaas vergeten we dat te vaak. Geluk op het werk is belangrijk. Het voorkomt tijdig uitval en geeft je ook nog…


De geluksmomenten op je werkvloer!

Natuurlijk klinkt het logisch. Helaas vergeten we dat te vaak. Geluk op het werk is belangrijk. Het voorkomt tijdig uitval en geeft je ook nog eens energie en inspiratie. ‘ReRamp your business,’ het boek dat Bart De Bondt schreef over het belang van geluk op de werkvloer en hoe je het kunt bereiken, ging in één jaar tijd 40.000 keer over de toonbank in België en Nederland. Een gevolg van de crisis, volgens De Bondt. “Sindsdien is er openheid gegroeid voor een meer duurzame aanpak in het bedrijfsleven en daar horen ook gelukkige werknemers juist bij’. Ga talenten binden. Dat zijn de geluksmomenten.

De decennialange focus op productiviteit en procesoptimalisatie heeft alleen maar burn-outs en bore-outs opgeleverd zeker nu in deze befaamde coronatijd lijkt het. De ene Generatie en zeker de andere generatie verwachten iets anders van elkaar en van de wereld. Ze komen uit hun bed om hard te werken, maar ook om gelukkig te zijn op het werk en gelukkig te blijven.

Hefboom

Daar komt bij dat intussen ruimschoots is bewezen dat geluk op de werkvloer een hefboom is voor de prestaties en winst. Uit een studie met een vooruitzicht van Berkeley en Londen Business School blijkt dat gelukkige werknemers 2 keer zo weinig ziek worden en 6 keer zo weinig afwezig zijn. Ze zijn ook beduidend meer loyaal, productief en creatief.

“Medewerkers die zich goed in hun vel voelen, maken minder fouten, zijn creatiever en leveren hogere kwaliteit en dus ook meer winst voor beiden. Ze hebben ook betere en duurzame contacten met klanten,” concludeerde ook Leo Bormans, in het interview van ‘ The World Book of Happiness’ waarbij hij honderd experts interviewde.

En er is meer. “Als mensen met een juist energiemanagement, focus en ambitie werken, zijn ze minder geneigd het bedrijf te verlate, is Alexander van Mindful Perspectief van overtuigd. Bovendien zijn deze groep werknemers de gedroomde ambassadeurs voor je organisatie: goed voor je imago, waardoor je aantrekkelijker bent voor potentiële medewerkers.”
Wil je meer weten of deelnemen aan een traject of sessie bij Mindful Perspectief?

Alexander van Hedel, carrière en ondernemerscoach en zijn team kan je persoonlijk hierin verder inspireren, ondersteunen en begeleiden.
Klik dan HIER vul het formulier in en Alexander zal spoedig met je in contact komen. Je kunt vrijblijvend je vraag stellen en Alexander zul je indien gewenst, advies geven. Hij zal je zeker gaan inspireren.

Vergelijkbare berichten