Business Coaching en Begeleiding op maat.

Wil je dat zaken gaan zoals jij het wil? Wil je zonder stress en uitgerust je partners, ook in de keten, trots hebben en behouden? Je onderneming of project runnen op jouw of op een gezamelijke manier met minimale twijfels, onzekerheden en frustraties en met de juiste mensen? Samen de dialoog aangaan op een fijne manier en constructieve? Dit begint met oprechte nieuwschierigheid naar wat de ander beweegt! Wij helpen je vandaag nog met de vraag, hoe jouw (persoonlijk) leiderschapskwamiteiten te herkennen en in te zetten.

Business Coaching en begeleiding op maat.

Wil je dat zaken gaan zoals jij het wil? Wil je zonder stress en uitgerust je partners (ook in de keten) trots hebben en behouden? Je onderneming of project runnen op jouw of op een gezamelijke manier met minimale twijfels, onzekerheden en frustraties en met de juiste mensen? Samen de dialoog aangaan op een fijne en constructieve manier? Dit begint met oprechte nieuwschierigheid naar wat de ander beweegt! Wij helpen je vandaag nog met je vraag, hoe jouw (persoonlijk)leiderschapskwaleiten effectief in te herkennen en in te zetten?

Meegroeien met je onderneming

Als ondernemer en als medewerker werk je natuurlijk intensief samen, maar op de momenten dat het spannend wordt, sta je er vaak alleen voor. Stress! Dat is niet nodig! Wij zorgen ervoor dat dit niet meer hoeft te gebeuren.

Je weet hierna, de juiste vertaalslag te maken van opdracht naar uitvoering. Dankzij jou maakt elk project een vliegende start. Met als ultiem doel: een succesvolle werkrelatie tussen professional en opdrachtgever!

Heb je behoefte aan sparring, advies en begeleiding op het gebied van je eigen ontwikkeling, die van jou als medewerker of jij, de leidingevende of de ondernemer, op het gebied van bijvoorbeeld persoonlijke Pntwikkeling, HR vraagstukken en Communicatie? Wij bieden laagdrempelig specialistische oplossingen voor uw vraagstukken.

Bij MindfulPerspectief kun je wat je vandaag leert, morgen toepassen in jouw dagelijkse praktijk. Maak kennis met onze professionals Alexander van Hedel, Laurens Kuijsters en Nanda van Gameren Samen vormen we de BCB-Groep ofwel uw Business Compagnons uit Brabant. Jij wordt automatisch lid als je dat wenst.

Hoe doe je dat, je personeel binnenboord houden?

Ondernemen is topsport bedrijven, jij wil toch ook naar jouw podiumplaats werken? Van jou als ondernemer wordt constante vernieuwing en goede leiderschapskwaliteiten gevraagd. Ook je personeel verwacht dit. Lukt het even niet dan loopt het personeel helaas weg, misschien ook wel terrecht tegenwoordig. Maar hoe hou je ze toch binnen, dat is toch veel verstandiger? Persoonlijke effectiviteit o.a. in leiderschap en communicatie is van essentieel belang in een groeiende duurzame onderneming.

Professioneel

Coaching kan je helpen om als ondernemer verder te ontwikkelen, groeien en daarbij vitaal te blijven. Zowel zakelijk als privé.

Persoonlijk

(Werk)stress is een belangrijk issue. Coaching helpt al direct, om je balans en krachten te optimaliseren of te herstellen.

Trajecten voorbeelden

Organisatie coaching

Een combinatie van individuele, team- en organisatie coaching. Vanuit een breed perspectief zoomen we steeds verder in op de kern. Als organisatie coach fungeeren we als een katalysator en helpen we verbanden te leggen tussen de verschillende organisatie niveaus en bedrijfsonderdelen.

Meerwaarden advies over Duurzame Inzetbaarheid

Onze adviseur voor duurzame inzetbaarheid en preventie speelt een cruciale rol in het bevorderen van het welzijn en de betrokkenheid van medewerkers, wat weer bijdraagt aan de effectiviteit en productiviteit van een organisatie. Hieronder staan enkele toegevoegde waarden van een dergelijke manager voor twee teams in een organisatie:

Afdeling/ Team/ Project coaching

Merk je dat er meer in het team zit dan wat eruit komt? Als externe coach kijken we met een frisse blik, komen we met praktische handvatten en een gedegen aanpak om zo tot een effectieve samenstelling te komen waarbij het onderlinge begrip en vertrouwen direct een directe positieve bijdrage leveren aan de effectiviteit van je team, afdeling of organisatie.

HR Ondersteuning

Ontwikkeling van je team, afdeling, domein en organisatie is afhankelijk van de mate waarin jij je doelstellingen en kennis weet om te zetten in effectief gedrag. HR-ondersteuning is dan zeker een must.

Inloopspreekuur

Speciaal om uw HR te ondersteunen en te ontlasten kan er binnen uw organisatie een adviseur of coach worden weggezet. Hoe vaak dat gaan we samen onderzoeken wat bij u past.

Duurzame Inzetbaarheid

Gezondheid en Welzijn van Medewerkers: Onze adviseur helpt om de fysieke en mentale gezondheid van de teamleden te bevorderen door het stimuleren van gezonde gewoontes, voorzieningen voor een gezonde werkplek en bewustwordingsprogramma’s inzichtelijk te maken.

Preventie van Uitval: Door zich te richten op preventieve maatregelen vermindert de kans op ziekteverzuim, burn-out en andere werkgerelateerde problemen. Dit bespaart op de lange termijn kosten en zorgt voor continuïteit binnen de teams.

Talentbehoud: Door te focussen op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers kunnen waardevolle teamleden behouden blijven voor de organisatie, wat kan leiden tot betere teamdynamiek en prestaties.

Verbeterde Productiviteit: Medewerkers die zich gesteund en gezond voelen zijn vaak productiever en meer betrokken bij hun werk.

Aanpassingsvermogen: Organisaties zijn constant in verandering. Een manager die zich richt op duurzame inzetbaarheid kan teams helpen om zich aan te passen aan veranderingen, nieuwe technologieën en nieuwe werkwijzen.

Training en Ontwikkeling: Deze manager kan ook bijdragen aan het identificeren van trainingsbehoeften en kan medewerkers helpen met hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Feedback en Communicatie: Door regelmatig feedback te verzamelen over welzijnsinitiatieven, kan de manager effectievere strategieën en programma’s implementeren.

Kostenbesparing: Op de lange termijn kan een focus op duurzame inzetbaarheid en preventie leiden tot aanzienlijke besparingen voor een organisatie, bijvoorbeeld door het verminderen van ziekteverzuim, het verminderen van wervingskosten (door talentbehoud) en het verhogen van de algehele productiviteit.

Versterkte Organisatiecultuur: Door te laten zien dat de organisatie echt om het welzijn van haar medewerkers geeft, kan dit bijdragen aan een positieve organisatiecultuur waarin medewerkers zich gewaardeerd en ondersteund voelen.

Regelgeving en Compliance: Een manager voor duurzame inzetbaarheid en preventie kan ervoor zorgen dat de organisatie voldoet aan relevante regelgeving omtrent gezondheid en veiligheid op de werkplek.

Kortom, een manager voor duurzame inzetbaarheid en preventie kan een strategische investering zijn die bijdraagt aan het welzijn van medewerkers, de effectiviteit van teams en het succes van de gehele organisatie.